Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 14:59

Ірак визнав факт проведення спецоперації в Сірії

Влада Іраку заявила, що метою озброєного рейду на територію Сірії були бойовики, що готували напад, повідомляє AFP. Проте вони не повідомили, чи дійсно американські війська зробили цей рейд.

Раніше влада Сірія назвала загибель мирного населення під час нападу десантників на територію країни "жахливим злочином" і звинуватила в ньому військових США. Нагадаємо, в неділю 26 жовтня в результаті військової висадки вертольотів з десантниками в прикордонному сірійському селі загинули 8 осіб.

Командування армії США в Іраку заявило, що не має в своєму розпорядженні ніякої інформації щодо цього інциденту. Якщо причетність американських військових до вилазки буде підтверджена, подію можна буде вважати першою антитерористичною акцією армії США на сірійській території.

Раніше представники збройних сил США заявляли, що Сірія є головним транзитним пунктом для бойовиків, що прагнуть потрапити на територію Іраку, і звинувачували Дамаск в небажанні звернути увагу на цю проблему.

Зараз ви читаєте новину «Ірак визнав факт проведення спецоперації в Сірії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути