Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 15:15

Інвестиції в "третій світ" за п"ять років виросли в шість разів

Інвестиції в країни, що розвиваються, досягли в 2007 році трильйона доларів, повідомляє ВВС News з посиланням на звіт Всесвітнього банку. В порівнянні з 2002 роком їх об"єм виріс майже в шість разів.

Особливо сильно виросли об"єми банківських кредитів (з 10 до 300 мільярдів доларів) і інвестицій у фондові ринки (з 5 до 145 мільярдів доларів). Велика частина інвестицій пішла в приватний сектор, тоді як вкладення в державні проекти країн, що розвиваються, дещо зменшилися в об"ємах.

При цьому іноземні інвестиції розподіляються в державах, що розвиваються, украй нерівномірно. Левову їхню частку в 2007 році отримали такі гіганти, як Бразилія і Китай, тоді як в країни Африки, розташовані на південь від Сахари, інвестуються дуже невеликі суми.

Загальний об"єм заборгованості країн третього світу розвиненим державам за п"ять років збільшився з 1 до 3,2 трильйонів доларів. Це приблизно співпадає з тією сумарною величиною валютних резервів, але велика частина останніх знаходиться в руках лише декількох азіатських країн, тоді як найбільші труднощі з боргами випробовують бідні держави Африки.

Через кредитну кризу в Європі і США в 2009 році експерти Всесвітнього банку очікують падіння об"єму інвестицій в "третій світ" до 200 мільярдів доларів. Темпи економічного зростання по всьому світу скоротяться в 2008 році до 2,7 відсотка з 3,7 в 2007-му. Проте, найбільші економіки серед країн, що розвиваються, зуміють зберегти впевнене економічне зростання, тоді як решта відчуватимуть серйозні фінансові і економічні ускладнення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Інвестиції в "третій світ" за п"ять років виросли в шість разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути