середа, 08 серпня 2007 09:20

Іноземні добровольці будуть захищати майбутній заповідний парк на Луганщині від підприємців

У Луганській області на території майбутнього заповідного парку "Медвежанський", що розташований на кордоні Свердловського та Краснодонського районів, сьогодні почав діяти міжнародний волонтерський табір.

Як повідомив керівник табору, голова Луганської обласної організації "Зелений світ" Валерій Денщик, табір розраховано на 15 осіб. Заявки надійшли від волонтерів з Італії, Польщі, США, та Великої Британії.

За його словами, упродовж двох тижнів волонтери-екологи займуться впорядкуванням території Краснянського водосховища, яке знаходиться у майбутньому ландшафтному парку "Медвежанський".

Керівник табору нагадав, що проекту "Медвежанський" вже 6 років, він був підтриманий сесіями Свердловської і Краснодонської райрад, проте крім цього нічого не було зроблено щодо реалізації цього проекту.

Водночас, зазначив Денщик, до Краснянського водосховища вже виявили інтерес місцеві підприємці - у квітні поточного року вони розпочали будівництво дороги до водосховища, бульдозером було знято родючий шар ґрунту заповідного степу шириною близько 4 м протяжністю 1 км. Крім того, за його словами, безпосередньо у водоохоронній зоні проводилися підготовчі роботи з будівництва зони відпочинку, було викопано котлован для вирощування мальків.

Як стверджують місцеві екологи, тим самим було загублено рідкісні степові рослини, що входять до Червоної книги, суттєво змінилися умови проживання тварин, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні добровольці будуть захищати майбутній заповідний парк на Луганщині від підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути