Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 13:53

Інфляція в Японії досягла 10-річного максимуму

Інфляція в Японії досягла максимального значення за останні десять років. Так званий базовий індекс цін (за виключенням фруктів, овочів і риби) збільшився в травні на 1,5 відсотка.

Найбільше зросли ціни на бакалійні товари. Зокрема, макарони подорожчали на 32 відсотки, білий хліб - на 12 відсотків. Іншою головною складовою зростання цін стало подорожчання пального. Так, бензин виріс в ціні на 18 відсотків, а гас - на 27,6 відсотка.

Ціни на продукти ростуть швидше за доходи японців, що привело до падіння споживчих настроїв до шестирічного мінімуму. Споживачі витратили на хліб в травні на 5,9 відсотка менше, ніж минулого місяця, а витрати на макаронні вироби зменшилисьи на 6,1 відсотка.

Ознаки спаду ставлять в скрутне становище фінансові структури Японії. Вони не можуть для боротьби із зростанням цін підняти ставку рефінансування ЦБ. Як вважають експерти, шанси на те, що в другому півріччі в країні почнеться перший за багато років економічний спад, вельми високі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Інфляція в Японії досягла 10-річного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути