середа, 20 лютого 2008 13:32

Індонезійці у паніці через 7-балльний землетрус

Землетрус силою 7,6 балу за шкалою Ріхтера стався у середу, 20 лютого, у районі індонезійського острова Суматра, повідомляє геологічна служба США. За даними AFP сила землетрусу становила 7,5 балу. Його епіцентр знаходився у морі за 312-319 кілометрів на південний захід від міста Медан на глибині 34 кілометрів.

У районі землетрусу виникла паніка і побоювання цунамі. Інформації про жертви і руйнування не надходило.

За даними метеорологічного агентства Індонезії, землетрус стався за 42 кілометри на північний захід від міста Сінабанг (Sinabang) в провінції Ачех. Його сила, за даними індонезійської служби, становила 6,6 балу.

За оцінкою Тихоокеанського центру попередження про цунамі, що знаходиться на Гавайських островах,  небезпеки великого руйнівного цунамі немає, проте деякий збиток все ж може бути причинний узбережжю у радіусі 100 кілометрів.

Землетруси не рідкісні у Індонезії. Так, у результаті викликаного землетрусом цунамі у грудні 2004 року в провінції Ачех на Суматрі загинуло близько 168 тисяч осіб, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Індонезійці у паніці через 7-балльний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути