середа, 05 грудня 2007 15:43

Індія поділиться успішним досвідом по боротьбі з пташиним грипом

Медики Індії, які влітку цього року успішно справилися із спалахом пташиного грипу на північному сході країни, тепер готові поділитися досвідом з фахівцями інших країн, сказав в середу прем"єр-міністр Індії Манмохан Сингх.

"Індія готова ділитися досвідом контролю і заборони спалахів (хвороби) у свійської птиці. Здібності і можливості індійської фармацевтичної галузі отримали визнання у всьому світі", - сказав Сингх, виступаючи в Нью-Делі перед делегатами міністерської конференції з протидії пташиному і пандемічному грипу.

Глава уряду Індії підкреслив також, що індійські компанії випускають медичний препарат, рекомендований для протидії розповсюдженню пташиного грипу.

Сингх при цьому відзначив, що відсутність адекватного фінансування заважає ефективнішій боротьбі з небезпечним захворюванням. Він нагадав, що на попередніх конференціях уряду різних країн прийняли на себе ряд зобов"язань по протидії пташиному грипу.

У липні в штаті Маніпур на північному сході Індії був зафіксований спалах пташиного грипу. Власті країни відреагували оперативно, забивши і знищивши всю свійську птицю - близько 235 тисяч - в радіусі п"яти кілометрів від місця падіння курей, щоб не допустити розповсюдження інфекції. Також було знищено 23 тисячі яєць. Поліція стежила, щоб ніхто не зміг вивезти птахів з району падіння. Власникам птаха була виплачена компенсація.

Злагоджені заходи дозволили не допустити розповсюдження захворювання на інші регіони країни, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Індія поділиться успішним досвідом по боротьбі з пташиним грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути