четвер, 16 серпня 2007 19:31

Індія до 2012 року закладе вісім нових ядерних реакторів

Індія планує почати будівництво ще восьми важководяних ядерних реакторів потужністю 700 мегават кожен до 2012 року, йдеться в повідомленні апарату прем"єр-міністра Індії Манмохана Сингха.

Потужність реакторів складе 5600 мегават, що більш ніж удвічі перевищує сумарну потужність вже встановлених ядерних реакторів (4680 мегават).

Нові реактори будуть встановлені попарно в ядерних центрах в Какрапаре (штат Гуджарат) і Раватбхате (штат Раджастхан) по сусідству з діючими атомними електростанціями.

Крім того, зараз Індія реалізує п"ять проектів в області виробництва ядерної енергії, які в цілому допоможуть збільшити сумарну потужність індійських АЕС ще на 3580 мегават.

Індія страждає від браку електрики на тлі бурхливого зростання економіки. Для подолання енергодефіциту Індія, яка не володіє достатніми запасами вуглеводневого палива, зробила ставку на ядерну енергетику.

Намічена реалізація угоди співпраці з США в області ядерної енергетики відкриє Індії шлях для придбання за кордоном сучасних легководних ядерних реакторів і палива для них, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Індія до 2012 року закладе вісім нових ядерних реакторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути