четвер, 18 лютого 2010 14:19

Індійцям заборонили їздити на даху поїздів

Індійцям заборонили їздити на даху поїздів

Керівництво індійської залізниці вирішило покласти край мандрам на даху вагонів, які досі були звичною практикою для багатьох індійців.

Дирекція Західної Залізниці - державної компанії, що обслуговує залізницю поблизу міста Мумбай - заявила, що до кінця цього місяця всі любителі мандрів на свідому повітрі повинні про них забути.

28 лютого залізничники збираються прокласти більш потужні (й відповідно небезпечні) електричні кабелі.

За словами працівників залізниці, вони розуміють, що нововведення породить ще більший хаос у години пік, проте вони не можуть дозволити пасажирам продовжувати ризикувати їхнім життям. Ініціативу Західної Залізниці збираються перейняті й інші залізничні компанії по всій країні.

Завдяки практиці мандрування на даху, смертність на індійській залізниці - одна з найвищих у світі. Згідно з даними 2008 року, щодня під час користування нею гинуть 17 людей. Більшість - від безвідповідальних прогулянок по рельсам. Деякі - в результаті випадіння з вагону під час руху поїзда. Вагони загального класу, в яких люблять переміщатись більшість індусів, зазвичай надзвичайно переповнені і не мають дверей. Решта пасажирів гинуть, під час мандрування на даху, при доторканні до електричних проводів.

Критики сумніваються, що реформи на залізниці, що мають відбутися найближчим часом, суттєво змінять ситуацію. Тіснява у вагонах поїздів лише зросте, а отже, люди гинутимуть, якщо не від струму, то від задухи та інших нещасних випадків. Цікаво, що багато залізничних станцій в Індії не мають належним чином укомплектованих аптечок першої допомоги, проте у них завжди є простирадла для накриття трупів.

Gazeta.ua за матеріалами Times Online

Зараз ви читаєте новину «Індійцям заборонили їздити на даху поїздів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути