понеділок, 24 березня 2008 15:22

Індійця покарали за злочин 100 літньої давнини

Рада старійшин на півночі Індії після тривалого суду оштрафувала місцевого жителя за наклеп, який 100 років тому допустив його дід, повідомляє Індо-Азійська служба новин.

Каллу, житель розташованою в 50 кілометрах від індійської столиці села Каїлі, на початку 20-го століття звинуватив свого тестя в подружній зраді. Розглядом обставин справи зайнявся "панчаят" - рада сільських старійшин на півночі Індії. Поки тривав суд, Каллу помер від старості.

Остаточний вердикт винесено тільки минулого тижня після 40-годинного засідання старійшин. Вони визнали, що небіжчик обмовив тестя, а відповідальним призначили його онука Наушаду. Спочатку планувалася покарати Наушаду, змусивши його опустити руки в чан з киплячим маслом. Пізніше, проте, покарання замінили штрафом у розмірі 12 рупій (близько 8 рублів).

Панчаяти в індійських селах є авторитетним органом, який наділений низкою адміністративних повноважень, традиційно стежить за дотриманням прав і суворо карає порушників звичаїв. Районна влада і поліція вважає за краще не втручатися в їх діяльність.

Голова округу Мірут, де відбувся такий незвичайний суд, привітав факт вирішення дрібної суперечки на рівні ради старійшин. Він підкреслив, що будь-яке його рішення повинно бути законним, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Індійця покарали за злочин 100 літньої давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути