пʼятниця, 18 травня 2007 14:04

Імама застрелили через релігійну ненависть

Ставропольський крайовий суд в П"ятигорську засудив сьогодні 24-річного Романа Коюшева до 20 років колонії строгого режиму за вбивство імама мечеті Кисловодська. Коюшев визнаний винним по статтях "вбивство по мотиву релігійної ненависті", "незаконне придбання і носіння вогнепальної зброї" і посягання на життя співробітника правоохоронних органів" УК РФ. Суд також зобов"язав його виплатити більше 1 млн. рублів потерпілих - сім"ї загиблого співробітника міліції, що отримав поранення.

Суд встановив, що Коюшев з метою вбивства імама Абубекира Курджієва, незаконно придбав пістолет ІЖ-79 і патрони. Відчуваючи релігійну ненависть до імама, який публічно засуджував ваххабізм, він змовився з своїм співзловмисником Боташевим про вбивство імаму. Вони побували в Кисловодську, з"ясували розташування вулиць, місце проживання імама, його розпорядок дня і час повернення додому.

Увечері 25 вересня 2006 року Коюшев вистрілив в імама п"ять разів. По тому злочинців спробувала схопити міліція. При цьому Коюшев вистрілив двічі з пістолета ІЖ-79 в старшого сержанта міліції. Після чого злочинці сховалися з місця події.

Через декілька днів Коюшев був затриманий, а Боташев - убитий 13 січня в передмісті Кисловодська при чиненні озброєного опору співробітникам міліції.

Суд повністю задовольнив вимоги держзвинувачувача, що вважав за необхідне засудити Коюшева до 20 років позбавлення волі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Імама застрелили через релігійну ненависть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути