Ексклюзиви
понеділок, 10 березня 2008 17:20

Художник побудував у Лондоні будинок з газет

У британській столиці побудовано будинок із безкоштовних газет. "Інтерактивний витвір мистецтва" з"явився завдяки "архітектору" Саммеру Іреку та публіці, яка відгукнулася на його заклик.

Ірек встановив дерев"яний каркас і запропонував лондонцям наповнити його безкоштовними газетами, які розповсюджуються в місті.

В результаті на території виставкової галереї в лондонському районі Хекні було зведено будівлю висотою більше трьох із половиною метрів, на яку пішло приблизно 120 тисяч газет. Залізничні компанії "пожертвували" на цей проект близько двох тонн газет, які залишили у вагонах пасажири.

За словами Саммера Ірека, його проект зачіпає три аспекти сучасного життя: новини, папір і будинки - та сприяє зближенню людей.

"Навіть речі, які не мають ніякої цінності, можуть бути перетворені на витвір мистецтва, на щось прекрасне", - сказав Саммер Ірек.

Ірек запевнив, що дощ не зашкодить його будівлі, а, навпаки, перетворить газети на ще міцніший матеріал.

Будинок Саммера Ірека простоїть до неділі, а потім його відправлять на переробку вторинної сировини, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Художник побудував у Лондоні будинок з газет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути