середа, 01 грудня 2010 11:22

Христофор Колумб був вихідцем із Польщі - американський історик

Христофор Колумб був вихідцем із Польщі - американський історик

Сенсаційну заяву зробив відомий історик і викладач американського Університету Дьюка Мануел Роса. Він вважає, що знаменитий мореплавець і першовідкривач Америки Христофор Колумб був слов'янином за походженням, а саме - вихідцем з Польщі.

Протягом останніх 500 років походження Колумба є загадкою, розкрити яку намагаються численні фахівці. Загальноприйнятою є версія про те, що мандрівник народився в італійському місті Генуя у 1451 році в родині ткача і власника крамниці з торгівлі сиром Доменіко Коломбо.

Однак цей факт заперечує низка фахівців. Вони називають інші місця народження великого мореплавця: Португалію, Францію, Іспанію, Греціію та Шотландію.

Історика Мануела Росу вважають одним із провідних біографів Колумба. Відповідно до його досліджень, проведених в останні два десятиліття, Колумб насправді є сином польсько-угорського короля Владислава III (король Польщі з 1434 по 1440, король Угорщини з 1440 по 1444).

Вважалося, що Владислав III загинув у битві з турецьким військом при Варні в листопаді 1444 року. Але тіло короля так і не знайшли. Тому вже у Середні століття з'явилися чутки про те, що Владислав, програвши битву, все-таки залишився живий, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами історика Мануела Роса, він виявив свідчення того, що після поразки Владислав утік на португальський острів Мадейра. Тут він був відомий під ім'ям "Генріх німець". Колишній король Угорщини і Польщі одружився з місцевою аристократкою. У них народилася дитина, яку назвали Христофором.

Саме королівське походження і зв'язки допомогли синові монарха встановити особливі стосунки з королем Іспанії і заручитися його підтримкою в організації експедиції з відкриття нових земель, вважає Мануел Роса.

Зараз ви читаєте новину «Христофор Колумб був вихідцем із Польщі - американський історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути