пʼятниця, 12 липня 2019 07:54

Хлопець із синдромом Дауна вперше в Україні здобув вищу освіту

Хлопець із синдромом Дауна вперше в Україні здобув вищу освіту
Богдан Кравчук із Луцька став першим українцем із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту. Фото - Facebook Лесі Бондарук

11 липня диплом бакалавра історії отримав Богдан Кравчук із Луцька на Волині. Він перший українець із синдромом Дауна, який здобув вищу освіту.

5 років тому його не хотіли брати до вишу, повідомила у Facebook працівниця Українського інституту національної пам'яті Леся Бондарук.

"Ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти. Велике дякую тодішнім міністру освіти Сергію Квіту та його заступнику Павлу Полянському, які зрозуміли і підтримали право особливих дітей на вищу освіту. Усі ці 5 років Богдан сумлінно вчився і часто був набагато успішнішим за звичайних студентів. Вони могли прогуляти, недовчити... А Богдан так любить історію, що він не міг бути іншим і не міг підвести високу довіру до його можливостей. У його успіхах велика допомога мами, яка була незмінним асистентом свого любимого студента", - написала Бондарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми калік не беремо" - історія 33-річної українки з синдромом Дауна

Вона зазначає, що приклад Богдана – це промінь надії багатьом батькам особливих дітей. Бо відтепер вони знають, що якщо вірити у своїх дітей і розвивати їхні можливості, то мрії збуваються.

Українка 11-річна Марія Куваєва із синдромом Дауна – обличчя низки соціальних проектів у всьому світі. Її фотографії публікують найбільші видання Великої Британії, Німеччини, Франції та України.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець із синдромом Дауна вперше в Україні здобув вищу освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути