пʼятниця, 18 травня 2007 15:54

Hitachi створить 200-гігабайтний Blue-ray диск

Компанія Hitachi оголосила про розробку 200-гігабайтного Blu-ray диска. Така місткість носія стала можливою завдяки використанню восьми шарів для запису на одній стороні диска. Диски з"являться у продажу до 2009 року.

Нагадаємо, що зараз місткість носія Blu-ray не перевищує 54 гігабайт при використанні двох шарів для запису. Одношарові диски вміщають не більше 27 гігабайт. Диски конкурентної технології HD DVD можуть зберігати не більше 15 гігабайт.

У червні 2006 року компанія TDK анонсувала чотиришаровий Blu-ray диск з місткістю до 100 гігабайт. Висока щільність запису формату Blu-ray забезпечена використанням блакитного лазерного променя з довжиною хвилі в 405 нанометрів. Для запису і читання звичайних DVD застосовується промінь з більшою довжиною хвилі - 650 нанометрів, повідомляє Lenta.ru, з посиланням на The Inquirer, який посилається на видання Nikkei.net.

Зараз ви читаєте новину «Hitachi створить 200-гігабайтний Blue-ray диск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути