середа, 23 квітня 2008 08:09

Хіларі Клінтон виграла праймеріз в Пенсільванії

Хіларі Клінтон виграла праймеріз в Пенсільванії
Хіларі Клінтон здобула перемогу на праймеріз демократів в штаті Пенсільванія, що пройшли у вівторок повідомляє агентство AP. Після підрахунку половини бюлетенів Клінтон лідирує з 54 відсотками голосів, тоді як Барак Обама набирає 46 відсотків.

За Клінтон, яка вже назвала попередні результати "поворотним моментом" президентської гонки, голосували в основному "сині комірці", жінки і білі чоловіки, а Обаму здебільшого вибирали чорношкірі чоловіки, заможні американці і ті, що недавно перейшли на сторону Демократичної партії виборці.

На кону праймеріз в Пенсільванії стоять голоси 158 делегатів на загальнонаціональний з"їзд Демократичної партії. Вони будуть розподілені між двома кандидатами відповідно до результатів голосування.

Для висунення кандидатові від Демократичної партії необхідно заручитися підтримкою 2025 делегатів. Зараз, без урахування результатів сьогоднішніх праймеріз, Обаму готові підтримати 1648 делегатів проти 1504 делегатів на стороні Хіларі Клінтон.

Включно до 3 червня, дня проведення останніх попередніх голосувань на території США, демократам залишилося прийняти участь в кокусах на Гуамі і праймеріз в семи штатах: Північній Кароліні, Індіані, Орегоні, Кентуккі, Західній Вірджинії, Монтані і Південній Дакоті.

Загальнонаціональний з"їзд Демократичної партії США, на якому визначиться кандидат в президенти, пройде з 25 по 28 серпня в Денвері, штат Колорадо, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон виграла праймеріз в Пенсільванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути