Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 12:47

Хіларі Клінтон і Барак Обама поборються за Північну Кароліну і Індіану

Боротьба усередині демократичної партії США між Хіларі Клінтон і Бараком Обамою за право стати кандидатом в президенти продовжиться сьогодні в штатах Північна Кароліна і Індіана.

Як вважають більшість аналітиків, Обама, швидше за все, збереже формальне лідерств, але як випливає з останнього опитування, проведеного інститутом Геллапа, розрив скоротиться. Сам він прагне триматися упевнено: "Той факт, що ми зараз тут, говорить про те, що ми рухаємося вперед. Це чітке і недвозначне послання, що говорить про те, що ми наближаємося до Білого дому. Наше завдання не просто змінити правлячу партію, а змінити самі способи, якими робиться політика"

Напередодні розклад по голосах делегатів виглядав так: у Обами - 1733 голоси, у Клінтон - 1598. Щоб отримати перемогу на передвиборному з"їзді потрібно 2025 голосів.

Хіларі Клінтон вірить, що вона не тільки обійде Обаму але і отримає більше цього числа.

"У найближчі тридцять годин поговоріть зі всіма знайомими, - наставляє вона своїх прихильників - Дзвоніть друзям, шліть їм електронні листи. Поясніть їм ясно, що їх майбутнє залежить перш за все від них самих."

З"їзд демократів відбудеться в кінці серпня в Денвері. Обрання колегії вибірників президента США 4 листопада, повідомляє euronews.net.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон і Барак Обама поборються за Північну Кароліну і Індіану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути