вівторок, 12 червня 2007 17:14

Херсонська облрада хоче розширити Скадовськ у 2,4 рази

Місто Скадовськ у Херсонській області - одне з найпопулярніших місць літнього відпочинку і оздоровлення на березі Чорного моря в регіоні - має намір збільшити свої розміри у 2,4 рази - з 631 га до 1,5 тис. га. Про це повідомили в Херсонському обласному головному управлінні земельних ресурсів у вівторок.

За даними співробітників управління, нові межі міста на підставі клопотання Скадовської міськради і відповідного проекту землеустрою вже узгоджені сесією обласної ради.

Обласний представницький орган готує аналогічне клопотання для розгляду Верховною Радою.

Херсонська обласна державна адміністрація розраховує в 2007 році закінчити узгодження проекту закону "Про оголошення природної території м. Скадовська курортом державного значення".

Проект проходить державну земельну експертизу в Києві.

Скадовськ знаходиться на півдні Херсонської області. Це місто районного підпорядкування на березі мілководної Джарілгацької затоки - центр найбільшої на півдні України курортної зони завдовжки 100 км (від Хорлов до Залізного Порту в Причорномор"ї). Берегова пляжна лінія з піска-ракушняка в межах міста має ширину 15-20 м.

Населення Скадовська налічує близько 20 тисяч осіб, але літом під час сезону відпочинку населення збільшується до 100 тисяч.

За часів СРСР Скадовськ був популярним місцем літнього оздоровлення дітей.

У квітні 1893 року територію, на якій зараз знаходиться Скадовськ, придбав для свого маєтку Сергій Скадовський, який, побудувавши в маєтку міст для швартування суден, наприкінці 1895 року звернувся до губернатора Таврійської губернії з проханням іменувати своє містечко назвою "Скадовськ". Місцева влада підтримала господаря містечка, і 2 січня 1896 року містечко отримало свою нинішню назву, передає Интерфакс.

 

Зараз ви читаєте новину «Херсонська облрада хоче розширити Скадовськ у 2,4 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути