Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 09:03

ХАМАС заявляє про відповідальність за теракт в ізраїльському місті Дімона

 Озброєне крило палестинського угрупування ХАМАС заявило про відповідальність за понеділковий теракт в ізраїльському місті Дімона.

Як стверджує джерело в угрупуванні "Бригади мученика Іззеддіна аль-Кассама", двоє терористів-смертників проникли до Ізраїлю з міста Хеврона на Західному березі, а не з Сектора Газу, який контролюється ХАМАС. Раніше про відповідальність за вибух у торговельному центрі узяли на себе відразу три угрупування: бойове крило руху ФАТХ "Бригади мучеників Аль-Акси", що входять до складу "Народного фронту звільнення Палестини" "Бригади Абу Алі Мустафи" і "Бригади національного опору", пише Лента.ru.

Нагадаємо, теракт стався вранці у понеділок на півдні Ізраїлю. Один терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій і загинув, другий був знищений поліцейськими. Загинула також одна жінка, а десять ізраїльтян отримали поранення різного ступеня тяжкості. Незабаром після вибуху представники ХАМАС повідомили, що їм нічого не відомо про можливу причетність їх прихильників до теракту, проте назвали його "актом героїзму" і "природною реакцією на окупацію".

З серпня 2004 року це перший теракт на території Ізраїлю, за який ХАМАС узяв відповідальність. Тоді від вибуху двох автобусів в Бєєр Шебе загинули 16 осіб  і ще близько сотні отримали поранення, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС заявляє про відповідальність за теракт в ізраїльському місті Дімона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути