Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 14:36

ХАМАС вважає народні казки надто сексуальними для школярів

Міністерство освіти Палестинської автономії, яке очолює представник ХАМАС, розпорядилося вилучити зі шкільних бібліотек антологію палестинських народних казок. Причиною заборони виявилася сексуальна тематика, присутня в деяких казках.

Збірка під назвою "Говори птахо, говори ще" складається з 45 історій, розказаних палестинками. На думку одного з укладачів книги, у чиновників Хамаса напевно викликав роздратування розділ "Сексуальне пробудження і залицяння", до якого включено казку "Маленька пташка": у ній згадуються геніталії. У коментарях укладачі пояснюють, що птах - це символ жіночності, і що взагалі сексуальні предмети - головне джерело гумору в палестинському фольклорі.

Місцеві інтелектуали тепер побоюються, що заборона фольклорної книги означатиме початок дій ХАМАСа із створення в Палестині держави ісламського типу.

400-сторінкову антологію склали в 1989 році Шаріф Канаана, письменник і професор антропології університету Бір Зейт на Західному березі, та Ібрагім Мугаві, викладач арабської літератури і теорії перекладу. Палестинське міністерство культури тоді ж купило три тисячі екземплярів і розподілило книги по школах, з посиланням на Associated Press повідомляєLenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «ХАМАС вважає народні казки надто сексуальними для школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути