Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 13:58

ХАМАС відкинув ізраїльські умови перемир"я в Секторі Газа

Палестинський рух ХАМАС відкидає вимоги, з виконанням яких Ізраїль пов"язав згоду на перемир"я в Секторі Газа, заявив офіційний представник ісламізму Самі Абу-Зухрі.

Напередодні ізраїльське керівництво дало зрозуміти, що припинення вогню не буде без гарантій прогресу у вирішенні проблеми полоненого солдата Гілада Шаліта і протидії контрабанді зброї в Сектор Газа.

Ізраїль напередодні відвідав керівник єгипетської розвідки Омар Сулейман, який представив прем"єрові Ехуду Ольмерту, главі МЗС Ципі Лівні і міністрові оборони Ехуду Бараку пропозиції про припинення вогню в Секторі Газа, раніше узгоджені з основними палестинськими угрупуваннями, включаючи ХАМАС.

За відомостями місцевої преси, Ольмерт попросив Сулеймана передати палестинцям свої умови і попередив, що без їх виконання він не внесе мирну ініціативу на обговорення уряду.

Візит єгипетського посередника проходив під акомпанемент ракетного обстрілу з палестинського боку. Один з снарядів влучив в житловий будинок і убив похилу ізраїльтянку. Минулого тижня жертвою мінометного обстрілу став чоловік, що жив в селищі на кордоні з Сектором Газа, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС відкинув ізраїльські умови перемир"я в Секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути