Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 12:00

ХАМАС обзавівся власною ППО

Палестинське екстремістське угрупування ХАМАС отримало в своє розпорядження склади зброї в секторі Газа і має в своєму розпорядженні протитанкові і зенітні керовані ракети.

Склади угрупування ФАТХ і сил безпеки Палестини були захоплені бойовиками ХАМАС в ході перевороту в секторі Газа. На цих складах знаходяться, в числі іншого, протитанкові ракетні комплекси "Малютка" (AT-3 Sagger) і переносні ЗРК "Стріла-2" (SA-7 Grail).

Також ХАМАС має в своєму розпорядженні некеровані снаряди для реактивних систем залпового вогню, значною кількістю кулеметів, зокрема крупнококаліберних, тисячами одиниць ручних протитанкових гранатометів і значною кількістю вибухових речовин і боєприпасів.

Крім зброї, ХАМАС отримав з складів ФАТХ багато радіостанцій, приладів нічного бачення і біноклів. Зростання оснащеності угрупування, на думку низки джерел дозволить керівництву ХАМАС збільшити чисельність бойових підрозділів до 9-15 тисяч чоловік, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС обзавівся власною ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути