четвер, 19 червня 2008 13:17

Губернатор провінції Кандагар заявив про сотні убитих талібів

Губернатор південної афганської провінції Кандагар Асадулла Халед заявив 19 червня, що в ході спільної операції афганської армії і військ НАТО таліби втратили убитими і пораненими сотні людей, а села під Кандагаром очищені від бойовиків, передає AFP.

Зі свого боку представники сил НАТО по підтримці стабільності і безпеки в Афганістані (ISAF) ніяк не прокоментували заяву Асадулли Халеда.

Тим часом раніше вони заявляли, що операція обмежується невеликими сутичками з талібами, які вважають за краще відходити, не вплутуючись в серйозні бої.

Крім того, представники ISAF заявили, що число талібів під Кандагаром виявилося меншим, ніж передбачалося, а їхні опорні точки нечисленні.

Прес-секретар ISAF генерал Карлос Бранко відзначив, що в ході бойових дій загинув один мирний афганець. Два солдати афганської армії, три цивільні фахівці ISAF і телеоператор НАТО були поранені.

Карлос Бранко підтвердив, що ISAF використовує для боротьби з талібами авіаудари, проте підкреслив, що це відбувається тільки у тому випадку, коли групи бойовиків чітко ідентифіковані. Один з вертольотів НАТО обстріляв групу талібів, помітивши, що вони мають намір його збити.

Нагадаємо, що спільна операція афганської армії і сил НАТО проти талібів під Кандагаром почалася 18 червня. Останнім часом бойовики помітно активізувалися. Вони почали підривати мости і мінувати села, у зв"язку з чим з околиць міста втекли близько чотирьох тисяч мирних жителів.

За деякими даними, таліби мають намір узяти під свій контроль повіт Аргандаб, який збираються використовувати як плацдарм для наступу на Кандагар, - друге по величині місто після столиці Афганістану Кабула, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор провінції Кандагар заявив про сотні убитих талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути