Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2008 18:47

Губернатор Павло Качур купить для церкви вікна

У селі Рябушки Лебединського району Сумщини почали відновлювати церкву Іоанна Предтечі. Будівля стояла з обдертими стінами, розваленими банями, без шибок.

До 2000 року в церкві не правилося. На великі свята батюшки приїжджали з району. Сім років тому з"явився отець Георгій. Підремонтував підлогу, паркан навколо храму. Селяни давали по 10–50 грн, підприємці — 100–200 грн. Але цього було замало.

20 грудня губернатор Сумщини 54-річний Павло Качур зібрав у церкві керівників району та депутатів райради.

— Хочемо поміняти вікна на двох верхніх ярусах, — каже сільський голова Рябушок Іван Шолудько, 40 років. — Майстри з фірми вже приходили й зняли мірки і склали кошторис.

Губернатор пообіцяв дати з власної кишені 20 тис. грн на вісім великих вікон. Сказав, щоб прислали йому рахунки. За дев"ять малих вікон обіцяв заплатити голова Лебединської райдержадміністрації Сергій Грицай — 7,2 тис. грн. Чотири депутати райради взялися оплатити по вікну — по 800 грн. Ще на п"ять вікон збиратимуть гроші з селян.

Після візиту губернатора підприємці жертвують на церкву щедріше — від 200 до 500 грн. Павло Качур уже давав власні гроші на відбудову церков у сусідніх селах Ворожба та Малий Листвен.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Павло Качур купить для церкви вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути