середа, 30 липня 2008 09:24

Грузія знову звинуватила осетин в спробі захоплення стратегічної висоти

Командування грузинських миротворців звинуватило силові структури невизнаної республіки Південної Осетії в спробі захоплення стратегічної висоти Сарабук, розташованої в зоні конфлікту. Про це повідомляє "Інтерфакс".

За словами командувача миротворців Мамукі Курашвілі, в ніч на 30 липня "бандформування сепаратистів" обстріляли миротворчий пост з автоматів та гранатометів. Обстріл припинився після того, як грузинська сторона відкрила у відповідь вогонь. Втрат серед миротворців, за словами Курашвілі, немає.

Кілька днів тому, як повідомляла "Грузія Online", на висоті Сарабук, що знаходиться під контролем грузинських миротворців, був піднятий державний прапор Грузії, на церемонії було присутнє керівництво міністерства оборони республіки. Після цього, як заявляв Мамука Курашвілі, сепаратисти неодноразово намагалися захопити цю позицію, проте були вимушені відступити.

У свою чергу, влада Південної Осетії звинуватила грузинську сторону в обстрілі осетинських сіл. Як стверджує міністерство оборони невизнаної республіки, в ніч на 30 липня по населеним пунктами Сарабук та Тлікана був відкритий вогонь "зі сторони незаконних постів грузинської поліції", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія знову звинуватила осетин в спробі захоплення стратегічної висоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути