Ексклюзиви
неділя, 03 серпня 2008 14:57

Грузія заявила, що ніяких військ до Південної Осетії не відправляла

Міністерство оборони Грузії спростувало повідомлення про те, що Тбілісі нібито стягує війська в напрямі Цхінвальського реґіону.

"Інформація про те, що живу силу та військову техніку стягають до Цхінвальського реґіону, не відповідає дійсності", - сказала начальник прес-служби Міністерства оборони Грузії Нана Інцкірвелі.

Як повідомлялося, у ніч на суботу Цхінвалі та низка інших південноосетинських населених пунктів кілька разів обстріляли з грузинського боку зі снайперської зброї, а також з гранатометів і мінометів. У Південній Осетії загинули шість осіб, поранені є з обох боків. Миротворці та влада Південної Осетії стверджують, що першими почали стріляти грузинські військові, проте ті заявляють, що зробили це у відповідь на обстріл блокпостів МВС Грузії.

Унаслідок нічних перестрілок у суботу вдень війська Південної Осетії в зоні конфлікту було приведено в стан підвищеної бойової готовності.

Сьогодні Комітет інформації та друку Південної Осетії повідомив, що з грузинської військової бази в Горі до Цхінвалі вирушила артилерійська колона, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Грузія заявила, що ніяких військ до Південної Осетії не відправляла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути