неділя, 09 березня 2008 14:50

Грузинська опозиція відновила акцію протесту біля парламенту

Вдень в неділю перед будівлею парламенту Грузії на проспекті Руставелі в Тбілісі поновилася акція протесту опозиції, що вимагає перегляду підсумків виборів президента.

В даний час в акції беруть участь близько двох тисяч чоловік, але організатори розраховують на значне збільшення числа учасників.

Акцію проводить лише частина об"єднаної опозиції, а саме її радикальне крило. Це, зокрема, представники Консервативної партії, Демократичного фронту, рухи "Свобода" на чолі з сином першого президента Грузії Костянтином Гамсахурдія, рух "Ми самі", рух "Шлях Грузії", який очолює екс-голова МЗС республіки Саломе Зурабішвілі. Промовці за діалог з владою. Республіканська партія і партія "Нові праві" в протестах не беруть участь.

Окрім перерахунку голосів, мітингуючі вимагають звільнити осіб, затриманих по політичних мотивах, і враховувати думку опозиції при ухваленні конституційних поправок щодо майбутніх в травні парламентських виборів.

Організатори акції мають намір залишатися у будівлі парламенту до тих пір, поки влади не виконають їх вимоги. Декілька опозиціонерів вже оголосили голодовку. Мітинг опозиції санкціонований мерією Тбілісі аж до 19 березня.

Згідно даною ЦВК Грузії, вибори президента республіки виграв Михайло Саакашвілі (53,4 відсотка голосів), єдиний кандидат від опозиції Леван Гачечиладзе зайняв друге місце (25,66 відсотка), повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція відновила акцію протесту біля парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути