понеділок, 12 листопада 2007 16:33

Грузинська опозиція висунула єдиного кандидата на президентських виборах

Грузинська опозиція визначилася з єдиним кандидатом на дострокових президентських виборах 5 січня 2008 року. Це 43-річний депутат Леван Гачечіладзе, оголосила в понеділок ввечері Національна рада опозиційних партій після наради.

Таким чином формально від грузинської опозиції на президентський пост заявили претензії шість претендентів: один від Єдиної ради опозиції, і четверо - від інших опозиційних партій, а також бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі (обіцяв зняти свою кандидатуру, якщо з"явитися єдиний кандидат).

На те, щоб висунути єдиного кандидата, грузинській опозиції знадобилося всього чотири дні (президент Саакашвілі оголосив про дострокові вибори 8 листопада). У разі перемоги опозиційного кандидата пост прем"єра займе лідер партії "Шлях Грузії", колишній міністр закордонних справ країни Саломе Зурабішвілі.

Саме Леван Гачечіладзе був ініціатором голодовки, яку під стінами парламенту Грузії оголосили опозиційні політики 5 листопада на підтримку вимог по проведенню парламентських виборів весною, а не осінню майбутнього року, як це вирішив в 2006 році парламент, продовживши на півроку свої повноваження, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція висунула єдиного кандидата на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути