вівторок, 29 січня 2008 14:24

Грузинська опозиція погрожує почати знову страйкувати

Грузинська опозиція висуває до влади ряд вимог для зняття політичної напруженості між політичними силами Грузії, зокрема, опозиція вимагає відставки глави МВС і перерахунку голосів на президентських виборах, що пройшли 5 січня.

У вівторок лідери десяти політичних партій і рухів провели прес-конференцію, на якій оповістили 17 вимог до влади. У переліку головних вимог опозиції залишається питання перерахунку голосів виборців на дострокових президентських виборах 5 січня у присутності неурядових організацій, а також демонстрація відеозапису процесу виборів у ряді виборчих ділянок по вибору опозиції. Крім того, опозиція вимагає комплектації наглядової ради суспільного телебачення Грузії на паритетній основі і комплектації Центральної виборчої комісії також на паритетній основі.

"Ми вимагаємо відставки міністра внутрішніх справ і генерального прокурора. Вимагаємо реорганізації окремих підрозділів МВС, зокрема, департаменту конституційної безпеки, спеціального оперативного департаменту, а також департаменту з виконання покарання. Необхідно створити моніторингову систему над силовими структурами", - сказав член Консервативної партії Грузії Каха Кукава.

В тому випадку, якщо ці вимоги не будуть виконані, опозиція знов загрожує мітингами". Якщо ці вимоги не будуть виконані, то мітинги приймуть перманентний характер і ми почнемо другу хвилю національного руху з метою відновлення справедливості", - сказав на прес-конференції колишній кандидат в президенти Грузії від об"єднаної опозиції Леван Гачечиладзе.

Для виконання перерахованих вимог владі дали термін до 15 лютого, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція погрожує почати знову страйкувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути