Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 20:56

Грози в Каліфорнії стали причиною сотні пожеж

Через грози на західному узбережжі США в північній Каліфорнії спалахнули сотні лісових пожеж.

Стало відомо, що один з них вже розповсюдився на площу 15,5 кв кілометрів в районі Напа і швидко просувається до сільськогосподарського району Солано. Наразі під загрозою знищення опинилися більше 100 будівель в 64 км на північний захід від Сакраменто.

Нагадаємо, що вчора, 22 червня, дві лісові пожежі в 40 км на південь від Сан-Хосе змусили декількох жителів покинути свої будинки.

Також стало відомо, що грози викликали більше 75 пожеж в національному парку Shasta-trinity в 260 км на північ від Сакраменто.

На південь від Сан-Франциско, пожежа, яка почалася 20 червня в районі Санта-Крус, спалив будинки. Біля 2000 людей залишилися без притулку.

Слід зазначити, що в поточному році пожежі вже знищили в Північній Каліфорнії 175 будинків. Пожежі почалися в середині травня через тривалі засухи.

Губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер офіційно оголосив про засуху і добивається від законодавців штату схвалення запропонованих ним витрат в 11,9 мільярда доларів на вирішення проблем, пов"язаних з водопостачанням регіону.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року в результаті лісових пожеж в Каліфорнії загинули 14 людей. Знищено близько 2 тисяч квадратних кілометрів лісу. Серйозна втрата нанесена сільському господарству. Загальний збиток від пожеж перевищив 1 мільярд доларів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Грози в Каліфорнії стали причиною сотні пожеж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути