Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 08:47

Гривня сильно втрачає позиції

У Міжнародному валютному фонді прогнозують, що рівень інфляції в Україні цього року досягне 20-22%, тобто життя істотно подорожчає. Про це повідомляє Guardian з посиланням на голову Місії МВФ по проведенню консультацій з Україною Роберта Форда. За його оцінками, інфляція протримається на сьогоднішньому високому рівні приблизно до середини року, після чого піде невеликий спад - до кінця року загальний показник досягне 20-22%, що більш ніж в два рази перевищує бюджетну цифру.

Представників коаліції такий прогноз рівня інфляції збентежив. Нагадаємо, не так давно прем"єр Юлія Тимошенко заявила, що за півроку переможе інфляцію і її рівень не виходитиме за межі закладених в бюджеті 9,6%. Провідний економіст БЮТ Сергій Терьохін вважає, що на сьогодні, враховуючи положення справ за перших два місяці, адекватно прорахувати цей показник просто неможливо.

Думки ж незалежних експертів розділилися. Наприклад, Ярослав Жалило, президент Центру антикризових досліджень вважає, що МВФ хоче налякати уряд, щоб не роздувало бюджетні прогнози. По його прогнозах, цього року рівень інфляції буде 15-16%. В той же час Олександр Жолудь, економіст Міжнародного центру перспективних досліджень допускає, що середньорічний рівень інфляції буде більше 20%. Оскільки прогнозований рівень інфляції насилу перекриває відсоток на гривневих депозитах, Жалило рекомендує вкладати засоби в дорогоцінні метали. І якщо ви давно хочете купити комп"ютер або пральну машину, зробіть це зараз, нехай навіть узявши кредит. Все одно буде дешевше, ніж через півроку. Якщо ж засоби дозволяють, потрібно купувати нерухомість (знову ж таки, добравши бракуючу суму через кредит), повідомляє Сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Гривня сильно втрачає позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути