Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 12:38

Гривні можуть розширити коридор

Гривні можуть розширити коридор

Розглядається можливе розширення курсового коридору до рівня 4,90-5,30 грн. за долар, заявив голова Ради НБУ Петро Порошенко, виступаючи на IV щорічній інвестиційній конференції, організованій інвестиційним банком Concorde Capital.

За словами Порошенка, сьогодні розглядається можливе розширення як нижньої, і так і верхньої межі курсового коридору.

Він зазначив, що розширення курсового коридору необхідне у зв`язку з тим, що останнім часом намітилася невідповідність затверджених НБУ курсових показників з реально існуючими на ринку.

У той же час, як сказав Порошенко, якогось певного тренду на зміцнення національної валюти сьогодні не існує, а курсові коливання пояснюються, зокрема, діяльністю на ринку окремих гравців. Він також зазначив, що іноземні інвестори чекають у перспективі одного-двух років можливого ослаблення гривні.

Основні принципи грошово-кредитної політики на 2008 рік схвалені Радою Нацбанку 28 листопада 2007 року. У них, зокрема, вказується, що в 2008 році індекс споживчих цін складе 109,6%, темпи зростання грошової маси - 130-135%, обмінний курс грн./дол. США - у рамках 4,95-5,25 грн. за дол. США.

На думку експертів, курс долара на міжбанківському ринку найближчими місяцями протримається в коридорі 4,95-5,00 грн./дол., і навряд чи підніметься до рівня 5,05 грн./дол, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гривні можуть розширити коридор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути