Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 14:15

ГПУ затримала екс-головного санітарного лікаря України

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього першого заступника міністра охорони здоров"я – головного санітарного лікаря України Миколи Проданчука.

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури, справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, тобто перевищення службових повноважень при наданні дозволу на ввезення на територію України і використання без належної реєстрації і проведення клінічних досліджень та випробувань комбінованої вакцини від кору та краснухи індійського виробництва, що спричинило тяжкі наслідки.

У порядку ст. 115 КПК України М.Проданчука затримано.

Розслідування справи триває.

Як повідомлялося, 22 травня Міністерство охорони здоров`я відсторонило М.Проданчука і заступника головного державного санітарного лікаря України Людмилу Мухарську від виконання повноважень за посадою терміном на 15 днів – на час проведення службового розслідування щодо дотримання посадовими особами чинного законодавства при державній реєстрації, ввезенні на територію України та застосуванні вакцини проти кору та краснухи виробництва компанії Serum Institute (Індія).

13 травня старшокласник із Краматорська після щеплення, зробленого напередодні, помер у реанімації. 19 травня МОЗ припинило кампанію масової імунізації молоді проти кору і краснухи.

21 травня міністр охорони здоров"я Василь Князевич заявив, що ініціює проведення міжнародної експертизи за наслідками вакцинації в Україні проти кору і краснухи. При цьому 29 травня Кабінет міністрів звільнив М.Проданчука з посади першого заступника міністра охорони здоров"я України – головного державного санітарного лікаря України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ затримала екс-головного санітарного лікаря України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути