середа, 28 листопада 2007 19:11

Готується до видання "Біла книга" про СБУ і розвідку України

Служба безпеки України презентувала проект видання "Біла книга-2007: Служба безпеки і розвідувальні органи України". На думку авторів, книга дасть громадськості можливість скласти адекватне уявлення про структуру і про діяльність сектора безпеки України.

Як повідомив в середу на засіданні суспільної ради при СБУ академік Національної академії наук України, який здійснив загальну редакцію проекту книги, Володимир Горбулін, Україна почала реформування сектор безпеки кілька років тому. Першим виданням в цій сфері стала "Біла книга" Міністерства оборони України.

Книга, яка б розповідала про діяльність СБУ і розвідувальних органах України, - перша в нашій країні. "Це дійсно спроба в секторі безпеки зробити перший крок, щоб суспільство знало, в якому стані знаходиться служба", - підкреслив В.Горбулин.

"Біла книга-2007" підготовлена авторським колективом за участю експертів Національного інституту проблем міжнародної безпеки при СНБО, апарату СНБО, СБУ, а також розвідувальних органів, Служби зовнішньої розвідки України, головного управління розвідки Міністерства оборони і управління розвідки адміністрації Державної прикордонної служби України.

Перший розділ видання присвячений особливостям історії створення СБУ і розвідувальних органів, другий - аналізу правового регулювання діяльності спецслужби, третій - особливостям побудови організаційних структур СБУ.

У інших розділах розглядаються особливості діяльності СБУ і розвідувальних органів, розвиток міжнародної співпраці. Крім того, окремий розділ присвячений аналізу актуальних питань взаємин СБУ з суспільством, а в одному з розділів відображені пропозиціям по реформуванню і удосконаленню діяльності СБУ і розвідувальних органів в Україні.

Всі розділи книги і їхній зміст повністю відповідають з проектами концепції реформування СБУ, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Готується до видання "Біла книга" про СБУ і розвідку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути