Ексклюзиви
понеділок, 12 січня 2009 12:38

Готівковий долар в Україні впав до 9,1 грн

Готівковий долар в Україні впав до 9,1 грн

Готівковий долар в Україні дещо здав позиції. Якщо у п"ятницю, 9 січня, його курс у низці банків досягав 10 гривень, сьогодні максимальний курс продажу американської валюти становить 9,5 грн.

При цьому середній курс купівлі готівкового долара в українських банках, порівняно з п"ятницею, підвищився на 8,11 коп. і становив 8,3762 грн. Курс продажу американської валюти підвищився на 0,34 коп. до 9,1167 грн. Максимальний курс купівлі становив 8,9000 грн., мінімальний курс продажу - 8,2000 грн.

Водночас, офіційний долар в Україні демонструє стабільність. Національний банк встановив на понеділок, 12 січня, офіційний курс американської валюти на рівні 770,0000 грн. за $100. Таку планку долар тримає з кінця минулого року: курс американської валюти на рівні 7,70 грн. було встановлено на 29 грудня 2008 року.

Нагадаємо, раніше НБУ вніс зміни до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, прив"язавши офіційний курс гривня-долар до курсу на міжбанківському ринку. Відповідну постанову НБУ було зареєстровано у Міністерстві юстиції України і вона набула чинності 28 листопада 2008 року, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Готівковий долар в Україні впав до 9,1 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути