Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 09:59

Держдепартамент США направив Белграду ноту протесту

Держдепартамент США направив Белграду офіційну ноту протесту у зв"язку з нападом на американське посольство у столиці Сербії, повідомляє агентство France Presse. Представник Держдепартаменту Шон Маккормак назвав ситуацію "неприпустимою" і закликав прем"єр-міністра Сербії Воїслава Коштуніцу до боротьби з насильством, звинувативши сербів у відсутності належної охорони посольства.

За словами Маккормака, "їм (сербам) потрібно було вжити термінових заходів за поданням належних сил для захисту посольства, щоб запобігти нападу". Крім того, він підтвердив інформацію про те, що в згорілому посольстві було знайдено тіло загиблого, проте заявив, що ніхто із співробітників посольства не постраждав.

Рада безпеки ООН також виступила із засудженням численних атак на посольства європейських країн, що визнали незалежність Косова. "Ми рішуче засуджуємо напади на посольства в Белграді, в результаті яких будівлям посольств було завдано збитку, а життя співробітників було поставлене під загрозу", - йдеться в офіційному повідомленні.

Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики у галузі безпеки Хав"єр Солана назвав безлади у Белграді "абсолютно неприйнятним" фактом і також засудив підпал американського посольства.

Нагадаємо, кількасот агресивно настроєних демонстрантів увірвалися у посольство США у Белграді і підпалили його у четвер увечері, після закінчення загального мітингу протесту проти відділення Косова, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Держдепартамент США направив Белграду ноту протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути