Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 08:55

Горил уперше застукали за людським сексом (ФОТО)

 
Уперше в історії учені змогли сфотографувати горил, що займаються сексом обличчям один до одного, - як люди. За словами фахівців, це є великим відкриттям, оскільки раніше зоологи не припускали, що ці примати, найближчі родичі людини, можуть злучатися таким чином. Дослідник Томас Брюєр з Інституту еволюційної антропології МаксаПланка заявив: "Розуміння поведінки наших найближчих родичів, великих приматів, допоможе пролити світло на еволюцію поведінки людини і наших попередників". Брюєр очолював дослідження, результати якого були опубліковані в The Gorilla Gazette.

Раніше німецькі учені пролили світло на сексуальну поведінку мавп, виявивши, що примати жіночої статі кричать під час сексу, щоб викликати оргазм у своїх партнерів. Давно відомо, що самки мавп кричать у час і після сексу. Проте точна мета цих криків не була встановлена. Для того, щоб знайти відповідь на це питання, дослідники вивчали поведінку безхвостих макак впродовж двох років у природному заповіднику Гібралтара.

Вони з"ясували, що самки видають крики у 86% випадків всіх статевих актів. Коли самки кричать, у самців відбувається еякуляція у 59% випадків. Проте, коли самки не видають криків, самці досягають оргазму менш як у 2% випадків.

Крім того, з"ясувалося, що самці мавп, як і люди, іноді платять за секс. Таке відкриття зробив Майкл Гумерт з Технологічного Університета Наньянг в Сінгапурі. Воно стало результатом півторарічного дослідження життя 50 довгохвостих макак на острові Калімантан в Індонезії. Тамтешні велелюбні самки макак у середньому мають 1,5 зносин на годину.

Проте цей показник різко збільшується до 3,5 разів на годину, якщо самець залицяється до самки. Залицяння виражається у цих макак у вищипуванні бліх. Якщо самок в окрузі багато, то "вартість" сексу різко падає – самець може "купити" самку за вісім хвилин вищипування бліх. Але якщо самок навколо мало, то він повинен залицятися протягом 16 хвилин перш, ніж самка дасть згоду, повідомляє eCanadaNow.

Зараз ви читаєте новину «Горил уперше застукали за людським сексом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути