середа, 23 травня 2007 13:44

Google керуватиме життям користувачів

Google починає збір наймасштабнішої бази даних на користувачів інтернету. Амбіції пошукової системи Google зі збільшення особистої інформації такі великі, що недалекий той день, коли вона зможе радити людям, де їм краще працювати і як їм краще відпочивати, вважають в компанії.

"Наша мета - надати можливість користувачеві Google поставити питання типу "Що я можу зробити завтра?" і "Яку роботу мені вибрати?", - говорить керівник компанії Ерік Шмідт.

Сервіс Personalised Search, що стартує два роки тому, дозволяє користувачам дати дозвіл пошуковій системі запам"ятовувати ті сторінки в інтернеті, які вони відвідують за результатами пошуку і використовувати ці дані, щоб пропонувати більш індивідуальні результати пошуку.

Сервіс Google Recommendations пропонує користувачеві на основі його інтересів продукцію і послуги, які могли б його зацікавити. Google поки не продає рекламу товарів і послуг, але може з часом показувати користувачеві цільову рекламу.

Цього року Yahoo відкрив новий проект Project Panama, який відстежує, що користувачі роблять на його порталі, і використовує цю інформацію, щоб збудувати профіль їхніх інтересів. Профілі потім використовуються, щоб показати людям ті результати пошуку, які найімовірніше їх зацікавлять, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Google керуватиме життям користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути