Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2007 12:27

Головного суперника Мушараффа не допустили до парламентських виборів

У понеділок виборча комісія Пакистану відхилила апеляцію колишнього прем"єр-міністра країни Нарваза Шаріфа, який добивався права брати участь у парламентських виборах. Цю інформацію агентству AP підтвердив прес-секретар комісії Канвар Дільшад. Таким чином, один із головних супротивників чинного президента Первеза Мушаррафа позбувся можливості балотуватися. Формальним приводом для відмови колишньому прем"єр-міністрові у праві виставляти свою кандидатуру на загальних виборах стали не зняті з нього звинувачення в підготовці замаху на Мушаррафа в 1999 році та в корупції. Вибори відбудуться в країні 8 січня.

Шаріф очолює опозиційну Мусульманську лігу Пакистану. Його партія добивається відновлення на посаді суддів Верховного суду, яких президент звільнив під час надзвичайного стану, що тривав у Пакистані 42 дні (режим НС скасований у вихідні). Президент заявляв, що екстрені заходи необхідні для боротьби з тероризмом, проте політичні супротивники стверджують, що влада просто розправлялася з опозицією.

Спочатку партія Шаріфа закликала бойкотувати голосування, проте не зуміла отримати підтримку з боку інших антиурядових рухів, а тому погодилася брати участь у виборах. Сам Шаріф спеціально приїхав з еміграції до Пакистану, щоб обиратися до парламенту.

На думку представників Мусульманської ліги, відмова Шаріфу викликана політичними причинами. "Вони дотепер бояться його популярності і не можуть зустрітися з ним сам на сам", – заявив офіційний представник партії, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Головного суперника Мушараффа не допустили до парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути