Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 16:21

Голові німецької розвідки загрожує відставка за незаконне стеження

Голова німецької служби зовнішньої розвідки, Ернста Урлау, в четвер закликали залишити свій пост. Скандал розгорівся після того, як з"ясувалося, що співробітники розвідки незаконно читали листування німецької журналістки з одним з афганських міністрів. Згідно з німецькою конституцією, для подібних дій потрібна санкція суду.

Ганс-Петер Уль, представник партії Хдс/хсс, яку очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, заявив, що незаконне стеження підриває віру в німецьку розвідку. Він додав, що найближчими місяцями на розгляд парламенту буде представлений чорновий варіант законопроекту, що обмежує повноваження служби зовнішньої розвідки.

Той факт, що за листуванням між журналісткою тижневика DerSpiegelСюзани Кель і одним із афганських міністрів велося спостереження, з"ясувався минулого тижня. На комп"ютері міністра було встановлене програмне забезпечення, яке дозволяло спецслужбам читати його пошту. Стеження велося з червня по листопад 2006 року.

Ернст Урлау 18 квітня визнав, що агенти служби зовнішньої розвідки читали листування, і вибачився перед журналісткою.

Через декілька днів в німецькій газеті BerlinerZeitung з"явилося повідомлення, що розвідка стежила не тільки за Кебль, але також ще за рядом журналістів, що працювали в Афганістані, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Голові німецької розвідки загрожує відставка за незаконне стеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути