Ексклюзиви
вівторок, 18 лютого 2020 08:02

Голова Мюнхенської конференції потрапив у базу "Миротворця"

Голова Мюнхенської конференції потрапив  у базу "Миротворця"
Голова постійної Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер підписав скандальний мирний план для Донбасу і потрапив у базу "Миротворця". Фото - glavcom.ua

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер потрапив в базу сайту "Миротворець" за підписання плану з мирного врегулювання на Донбасі.

Автори ресурсу звинувачують Ішингера в "замаху на суверенітет і територіальну цілісність України", "участі в пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України" та "маніпулюванні суспільно значущою інформацією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це план Кремля": Порошенко прокоментував скандальний документ Мюнхенської конференції

Зазначається, що документ 12 кроків для більшої безпеки України та євроатлантичного регіону "по суті, ставить за мету відновлення співпраці Заходу з Росією без деокупацію Криму і без виконання вимог України щодо Донбасу".

"Він пропонує, зокрема, поступове зняття санкцій з Росії, зближення РФ з Євросоюзом. Також планом передбачено запуск всеукраїнського загальнонаціонального діалогу щодо визначення нової ідентичності України, який врахує погляди сусідів України, включаючи Росію", - йдеться на сайті "Миротворця".

14 лютого Антиукраїнський план примирення України та Росії трьох західних аналітичних центрів та Російської ради з міжнародних справ був опублікований, а потім видалений з сайту Мюнхенської конференції з безпеки. Пізніше керівництво Мюнхенської конференції оприлюднило заяву, про те, що не визнає "Дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні" офіційним документом. Підкреслювалося, що документ є приватною ініціативою, і його було видалено з офіційного сайту конференції. Однак у суботу, 15 лютого, план план знову з'явився на сайті.

Зараз ви читаєте новину «Голова Мюнхенської конференції потрапив у базу "Миротворця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути