пʼятниця, 01 лютого 2008 13:55

Голландського водія оштрафували за те, що він не задавив кота

Житель голландського міста Східам Кейс Схюрманс отримав штраф у 75 євро за те, що не поїхав на зелене світло світлофора, коли перед його машиною переходив дорогу кіт.

За словами Схюрманса, він стояв на червоному світлофорі в той час, як на перехресті навчали курсантів поліцейської школи. Коли засвітилося зелене, дорогу став переходити кіт, який опинився прямо перед "Ауді" Схюрманса. Водій почекав, доки тварина пройде. Позаду його автомобіля не було інших транспортних засобів, таким чином, він нікому не заважав.

Проте, поліцейські виписали Схюрмансу штраф за те, що він не поїхав на зелене світло, створивши перешкоду іншим учасникам руху. За кілька днів квитанція зі штрафом опинилася в поштовій скриньці водія.

Оштрафований голландець обурений, він написав листи з протестом бургомістрові Східама і в парламентські фракції політичних партій.

Представник поліції Хюб Фейнеман сказав, що випадок з Схюрмансом дуже рідкісний, проте визнав, що за законом, будь-які дії, що створюють перешкоди дорожньому руху є порушенням

Фейнман порекомендував Схюрмансу направити в поліцію протест, що оштрафований водій вже й сам збирався зробити. Можливо, спочатку йому доведеться все-таки сплатити штраф, інакше він зросте до 140 євро.

Якщо протест не буде задоволений, Схюрманс має намір звернутися до суду. На його думку, в першу чергу, необхідно діяти, виходячи з гуманних спонук, що він і зробив. Але, навіть не беручи це до уваги, слід врахувати, що навмисне вбивство тварини транспортним засобом є, згідно із законом, караним, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Голландського водія оштрафували за те, що він не задавив кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути