Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2008 14:15

Глобальне потепління влаштували товстуни

Повним людям потрібно більше тепла, щоб зігрітися, вони використовують більше гарячої води, а також більше залежать від особистого транспорту. Одним словом, вони витрачають більше енергетичних ресурсів, а значить, сприяють глобальному потеплінню.

Проблема глобального потеплення турбує учених всього світу. Реальних шляхів виходу з кризи представники академічних кругів поки не запропонували, зате захоплено шукають причини такого плачевного положення справ. Судячи з останніх досліджень, однією з передумов є збільшення кількості людей, що страждають ожирінням, в заможних країнах Заходу.

Фахівці з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини підрахували, що володарі зайвих кілограмів споживають в середньому на 18% більше добової норми калорій. Щоб прогодувати армію товстунів, доводиться проводити (і доставляти в магазини) більше продуктів харчування, а це, у свою чергу, збільшує витрату палива.

Звинувативши товстунів чи не у всіх сучасних глобальних проблемах, британські учені, проте, не почали пропонувати драконівських заходів на зразок податку на надмірну вагу. Замість цього вони запропонували властям проводити більше рекламних кампаній, переконуючи людей в користі ходьби пішки і їзди на велосипеді.

Коментуючи результати дослідження, Давид Хаслам з Національного форуму з питань ожиріння, проте, заявив, що докори в адресу страждаючих ожирінням несправедливі.

"Тут присутній елемент дискримінації відносно повних людей, - сказав експерт. - Звичайно, ця соціальна група дуже уразлива і їх легко звинуватити в чому завгодно, але, на мій погляд, проблеми продовольчої кризи і глобального потеплення набагато глибші".

Відзначимо, що, за даними Всесвітньої організації охорони (ВОЗ) здоров"я, до 2015 р. число страждаючих ожирінням в світі може зрости до 700 мільйонів чоловік. У одній тільки Британії приблизно чверть дорослого населення страждає ожирінням. У 1980 р. цей показник був майже в два рази менше, повідомляє Утро.ру.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління влаштували товстуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути