Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 13:51

Глава МВФ закликає ЦБ всіх країн об"єднатися для боротьби з кризою

Глава Міжнародного валютного фонду заявив, що для подолання фінансової кризи потрібне втручання урядів багатьох країн. Більш того, керівник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив, що необхідність у цьому стає "все очевиднішою", повідомляє Би-Би-Си.

Влада накачала ринки грошима замість того, щоб допомагати банкам, що опинилися в нелегкому положенні, і активніше управляти фінансовою системою. Тому, на думку Стросс-Кана, ринку цінних паперів та іпотечному сектору слід подавати велику підтримку.

Такі дії разом із збільшенням участі держави в банківському секторі сформували б, за словами глави МВФ, "третю лінію оборони".

Стросс-Канн підкреслив, що складнощі, що виникли в банківському секторі, не є виключно американською проблемою, а носять глобальний характер, і заявив, що на цьому тижні МВФ перегляне свій прогноз економічного розвитку і що він буде не дуже оптимістичним.

Як відомо, міністри фінансів і керівники ЦБ країн Європейського союзу за підсумками зустрічі, що завершилася 5 квітня, розробили пропозиції з метою активнішої координації дій грошової влади країн "Групи семи" з подолання кредитної кризи.

Ці пропозиції будуть представлені на засіданні фінансової G7, яка пройде в кінці цього тижня у Вашингтоні.

Центральні банки розвинених країн вже провели скоординовані вливання ліквідності на ринок, проте цим їх спільні дії фактично і обмежилися, а вартість запозичень на ринку знизилася (зараз вартість тримісячних кредитів в євро складає 4,7%, що є максимумом з кінця грудня).

Міністри фінансів ЄС домовилися укріпити співпрацю на фінансовому ринку і сфері нагляду за мультинаціональними фінансовими структурами, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Глава МВФ закликає ЦБ всіх країн об"єднатися для боротьби з кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути