пʼятниця, 22 червня 2007 08:52

Глава Європарламенту жалкує про пропозицію виключити символи ЄС

Голова Європарламенту Ханс-Герт Поттерінг висловив жаль у зв"язку з пропозицією виключити з нового проекту конституційного договору Євросоюзу такі символи "Єдиної Європи" як прапор і гімн. Про це він заявив на зустрічі з главами держав і урядів 27 країн-членів ЄС на відкритті саміту в Брюсселі.

Що стосується питання подальшого розширення ЄС, голова Європарламенту висловив переконаність, що воно стане можливим тільки в тому випадку, якщо буде проведена реформа інститутів влади, яка покликана забезпечити ухвалення і реалізацію ефективних рішень в Євросоюзі, що ускладнилося після його розширення до 27 країн-членів.

"Без реформ, які містяться в тексті Конституції ЄС, ми не дамо згоду на (ухвалення) нових членів в Євросоюз, за винятком Хорватії", - сказав Поттерінг, підкресливши, що на тих, хто спробує загальмувати інституційну реформу, лежатиме "політична і моральна відповідальність", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Глава Європарламенту жалкує про пропозицію виключити символи ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути