четвер, 23 жовтня 2008 17:41

Гірничо-металургійний комплекс поки не має перспектив стабілізації

Ринок гірничо-металургійного комплексу поки не має перспектив стабілізації і підвищення цін на продукцію. Про це сьогодні, під час наради з проблемних питань у галузі, заявила Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"На сьогоднішню хвилину ми не бачимо поки що якихсь тенденцій з поновлення ринків на металопродукцію в світі, а також ми не маємо сьогодні жодних тенденцій щодо повернення до тієї ціни на металопродукцію, яка існувала до виникнення в світі фінансової кризи", - зокрема, сказала Ю. Тимошенко.

За словами Прем"єр-міністра, обов"язок уряду - допомогти підприємствам гірничо-металургійного комплексу. Заходи щодо виходу галузі з кризи не повинні передбачати звільнення працівників підприємств, зниження заробітної плати, відправлення працівників у відпуски, "з яких вони не повертаються", - наголосила глава українського уряду.

Ю. Тимошенко впевнена: попри те, що більшість підприємств ГМК є приватними компаніями, власники і уряд повинні бути єдині при здійсненні антикризових заходів. "Ми усвідомлюємо, що сьогодні, незважаючи на складний період, і держава, і приватний бізнес повинні бути однією командою, тому що по-іншому нам буде дуже складно виходити з цієї кризи", - наголосила вона.

Прем"єр-міністр пропонує будувати між підприємствами і урядом двосторонній діалог.

"І якщо держава і далі робитиме суттєві і важливі кроки, то ми будемо підписувати з вами меморандум, де будуть задіяні всі міністри, які мають відношення до цьому меморандуму. І... одним із блоків питань, які ми порушемо як держава - це не звільнення людей, які сьогодні працюють, а збереження заробітної плати", - резюмувала Ю. Тимошенко.

Нагадаємо, 14 жовтня Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо підтримки підприємств гірничо-металургійного і хімічного комплексу, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Гірничо-металургійний комплекс поки не має перспектив стабілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути