понеділок, 09 липня 2007 18:48

Герпес здатний вбивати ракові клітки

Генетично модифікований вірус простого герпесу, створений німецькими ученими, здатний знищувати ракові клітки, залишаючи неушкодженими здорові клітки людського організму. За словами розробників, перші клінічні випробування нового методу лікування онкологічних захворювань приносять вельми обнадійливі результати.

У розробці німецької біотехнологічної фірми MediGene використаний вірус простого герпесу ВПГ-1, зараження яким приводить до появи виразок на губах і в порожнині рота. Модифікований варіант вірусу під назвою NV1020 нездатний вражати здорові тканини, проте інтенсивно розмножується в ракових клітках, врешті-решт знищуючи їх.

Перші дані про ефективність нового методу лікування раку були оприлюднені на конференції Європейського онкологічного суспільства в Лугано, Швейцарія.

У представленій на конференції доповіді описується випадок лікування важкої злоякісної пухлини товстого кишечника з численними метастазами в печінці і легенях. Шанси на виживання таких хворих при звичайному лікуванні близькі до нуля, проте поєднання традиційний хіміотерапії з чотиритижневим курсом, в ході якого хворому чотири рази вводився препарат з NV1020, привело до різкого скорочення об"єму злоякісних новоутворень. Метастази пухлини в області печінки вдалося знищити практично повністю. Пацієнт був як і раніше живий через 12 місяців після початку експерименту.

Раніше NV1020 добре зарекомендував себе в ході доклінічних випробувань, які проводилися впродовж декількох років. Його безпека для пацієнтів була підтверджена в ході першого етапу клінічних випробувань за участю 13 людей, що завершилися восени минулого року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Герпес здатний вбивати ракові клітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути