Ексклюзиви
четвер, 13 лютого 2020 11:55

Героя Небесної сотні спалили в автомобілі

Героя Небесної сотні, волонтера Майдану 35-річного Сергія Синенко спалили у власному автомобілі 13 лютого 2014-го між селами Червоний Яр та Івангород Запорізької області. Відповідальність за злочин взяли на себе "Привиди Севастополя". Виклали на Youtube відеозапис убивства, згодом його видалили.

Автор: facebook.com/FahrenheitVision
  У загиблого Сергія Синенка залишилось четверо дітей
У загиблого Сергія Синенка залишилось четверо дітей

Сергій був активним учасником Автомайдану Запоріжжя та Дніпра, організовував допомогу медикаментами та фінансово підтримував самооборону місцевого Майдану. Доставляв через Дніпровський аеропорт необхідні речі та медикаменти для столиці. 26 січня 2014-го, у "криваву неділю Запоріжжя", захищав людей від жорстокого побиття тітушками та силовиками, доставляв поранених до лікарень на власному автомобілі, брав активну участь у визволенні заарештованих людей із райвідділів міліції. Його життєвим кредом було – "Якщо не я, то хто?". Дуже любив рідний край, цікавився історичною спадщиною України, пишався тим, що "ми потомки Запорізьких козаків", пише портал Небесна сотня.

Ідентифікувати чоловіка вдалося лише за допомогою ДНК експертизи. Залишив батьків, дружину та четверо дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько спаленого активіста Автомайдану вважає, що вбивство сина організували професіонали

Указом президента України від 2014-го Сергію Синенку присвоєно звання "Герой України" із врученням ордену "Золота зірка" посмертно. Вбивць, попри наявність відеодоказів, не знайшли.

На честь Героя України Сергія Синенка перейменували вулицю Кремлівську в Запоріжжі. Деякі жителі міста оскаржили рішення у суді. 10 лютого 2020-го Запорізький окружний адмінсуд залишив у силі перейменування вулиці, відмовивши у задоволенні вимог позивачам.

У Запорізькому окружному адмінсуді в грудні 2019-го повторно слухалася справа, в якій оскаржувалися розпорядження обласної державної адміністрації про перейменування у Запоріжжі вулиці Кремлівської на честь Героя Небесної сотні запорожця Сергія Синенка. Позивачем виступав ексдепутат Запорізької міської ради від Партії регіонів, голова організації "Полк Перемоги" Андрій Іванов. Чоловік заявляв, що перейменування вулиці було проведено без проведення громадських зборів. Тож, відповідно, у рішенні про перейменування не врахували думку жителів.

Зараз ви читаєте новину «Героя Небесної сотні спалили в автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути