понеділок, 23 липня 2007 14:45

Німеччина видала болгарина який торгував українками

Німеччина екстрагувала громадянина Болгарії, який розшукувався українськими правоохоронними органами за обвинуваченням у торгівлі людьми.

Про це на прес-конференції повідомив керівник робочого апарата Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Ростислав Вергелес.

З його слів, громадянин Болгарії Стоян Георгієв в 2001 році організував із громадянкою України, яка займалася проституцією, торгівлю українками в Об"єднаних Арабських Еміратах.

Зокрема, в 2003 році злочинці продали в ОАЕ 4 жительки міста Суми під приводом працевлаштування танцівницями.

По прибутті в Дубаї в дівчат відібрали закордонні паспорти й гроші, і, погрожуючи фізичною розправою, їх змушували займатися проституцією.

Дівчат кілька разів передавали в розпорядження різних сутенерів, при цьому зловмисники отримували свій відсоток від роботи дівчат.

Зі слів Вергелеса, за час діяльності зловмисників у таку ситуацію потрапили більш як 10 жительок Сум.

Однак цей бізнес не зміг принести великі прибутки й у результаті українок відпустили на волю, після чого громадянку України після її повернення в Суми правоохоронці затримали, а громадянин Болгарії Георгієв якийсь час ховався від правоохоронних органів України.

Правоохоронці розшукували Георгієва в 2006 й 2007 роках, у результаті чого в липні було встановлено його місцезнаходження на території Німеччини в місцях позбавлення волі за крадіжку.

На думку Вергелеса, Георгієв спеціально зробив крадіжку для того, щоб не потрапити в руки українських правоохоронних органів, але, у результаті проведення відповідної роботи, 19 липня екстрадиційна група повернула злочинця в Україну, і міський суд Сум уже виніс йому обвинувальний вирок.

Зі слів Вергелеса, екс-громадянина Болгарії не буде видворено з території України, поки судове слідство остаточно не завершиться.

"Тільки після того, як він відбуде покарання, можна буде говорити про його депортацію", - сказав Вергелес, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина видала болгарина який торгував українками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути