Ексклюзиви
понеділок, 30 червня 2008 11:29

Генсек ООН назвав підсумки виборів в Зімбабве нелегітимними

Генсек ООН назвав підсумки виборів в Зімбабве нелегітимними
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав президентські вибори в Зімбабве, переможцем яких був оголошений діючий президент Роберт Мугабе, нелегітимними. Про це повідомляє AFP.

За словами прес-секретаря генсека ООН Марі Окабе, Пан Гі Мун знов назвав умови проведення кампанії не відповідними чесній і справедливій процедурі виборів. Як підкреслюється в заяві, результати виборів не відображають волю народу Зімбабве.

Як повідомляє The Times, за годину до інавгурації Мугабе в неділю в Зімбабве разом з сім"єю був викрадений білий фермер Бен Фріт, який тижнем раніше в статті для цього видання описав методи тиску на населення, які використовують прибічники Мугабе. За інформацією The Times, Фріт був викрадений зі свого будинку бойовиками правлячої партії ZANU-PF.

Роберт Мугабе, правлячий Зімбабве з моменту здобуття країною незалежності в 1980 році, був оголошений переможцем президентських виборів і приведений до присяги в неділю. За даними виборчої комісії, в другому турі голосування він набрав 85,51 відсотків голосів. Його суперник Морган Тсвангіраї, який випередив Мугабе в першому турі і набрав 47,9 відсотка голосів, перед другим туром зняв свою кандидатуру. Тсвангіраї пояснив такий крок переслідуванням, яких зазнають його прибічники, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН назвав підсумки виборів в Зімбабве нелегітимними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути