четвер, 13 грудня 2007 14:12

Генетики створили кішок , що світяться в темноті

Генетики створили кішок , що світяться в темноті
Генетики Південної Кореї клонували кішок,  штучно змінивши у них ген, що відповідає за виробництво флуоресцентного білка. Технологія клонування з модифікацією генів може стати в нагоді для дослідження генетичних захворювань і боротьби з ними.

Експерименти привели до цікавого побічного ефекту: клоновані кішки світяться в ультрафіолетових променях червоним кольором.

Кошенята (турецькі ангори) народилися у січні і лютому 2007 року. Один народився мертвим, двоє інших виросли і здорові (один важить три кілограми, інший - три з половиною).

Група учених з університету Кенсан під керівництвом Кон Лі Кина, клонуючи кішок, модифікували у них ген, що відповідає за виробництво червоного флуоресцентного білка, - раніше цього ніхто не робив. Технологія модифікованого клонування дозволить моделювати генетичні захворювання людини на тваринах (у кішки з людиною є близько 250 спільних генетичних захворювань), а також вивчати методи боротьби з ними за допомогою стволових клітин.

Репутації південнокорейської генетики було завдано серйозного удару, коли результати Хван У Сука, що заявив  2004 року про витягання стволових клітин з клонованих людських ембріонів, виявилися підробленими. Хван У Сук був позбавлений всіх університетських і наукових звань і ступенів і досі знаходиться під слідством по звинуваченнях у шахрайстві, розтраті і порушенні етики біологічних досліджень, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Генетики створили кішок , що світяться в темноті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути